Veiligheid

Burgernet

 

 

Uit de Vechtstroom 11-04-2018

Burgernet breidt uit

STICHTSE VECHT – Het aantal Burgernetdeelnemers in Stichtse Vecht is vorig jaar met 4,5 procent gestegen. 6460 inwoners,
ofwel ruim tien procent van de bevolking is lid van Burgernet. Wegens dit succes is de inzet van Burgernet vanaf maandag 9 april uitgebreid met e-mailberichten. Op dit moment ontvangen deelnemers een bericht op hun telefoon via een spraak of sms-bericht. Burgernetmails attenderen deelnemers op lokale veiligheidssituaties. De politie verstuurt de mail nadat een incident heeft plaatsgevonden. Vanaf vandaag kunnen de deelnemers aan Burgernet per e-mail direct reageren op een oproep als zij informatie hebben. Dit kan variëren van een bericht om extra alert te zijn tot de vraag of zij iets bijzonders hebben gezien rond een bepaald misdrijf in hun buurt. Wanneer er van hen een bepaalde actie wordt verwacht, bijvoorbeeld het treffen van
preventieve maatregelen, ontvangen Burgernetdeelnemers praktische instructies en tips.
Zie www.burgernet.nl