Zwanenkamp

Voor en van ons allen

Wie is online

We hebben 4 gasten en geen leden online

whatsapp buurtpreventie

Blog Zwanenkamp

Op deze blog is plaats voor alle nieuwtjes en berichten m.b.t. de wijk zwanenkamp, Maarssenbroek, Maarssen, Stichtsevecht en zijn bewoners en zaken die indirect betrekking hebben met de bewoners. Om te reageren, moet u zich eerst registreren. Uw mail gegevens zijn niet zichtbaar voor anderen! Voor overige communicatie verwijzen we u door naar het forum. Of naar de e-mail.

 • Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Categorieën
  Categorieën Toont een lijst met categorieën van dit bericht.
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die in de blog gebruikt zijn.
 • Archief
  Archief Bevat een lijst met blogberichten die eerder gemaakt zijn.
Laatste berichten

Geplaatst door op in Nieuws algemeen

Koptelefoons op in strijd tegen vliegtuiglawaai PERSBERICHT

Hits: 15 0 reacties
0
Foto gedeeld door op in Nieuws algemeen

Hits: 29 0 reacties
0

Geplaatst door op in Nieuws algemeen

INLOOPMIDDAG

VOOR
SENIOREN

Hits: 24 0 reacties
0
Doorgaan met lezen

Geplaatst door op in Uncategorized
ZOMER EDITIE
 

KOM ERBIJ!

IN MAARSSENBROEK

Versie juli, augustus en september 2017


Beste inwoner van Maarssenbroek,                                                                                  juni 2017

Dit KOM ERBIJ boekje geeft een overzicht van bestaande en nieuwe (ontmoetings)activiteiten in Maarssenbroek. De kosten zijn zo laag mogelijk of gratis. Doe Mee en ervaar hoe leuk het is om samen met andere Maarssenbroekers in contact te komen.

Maatje of vervoer?

 • Vindt u het lastig om alleen te gaan? Vraag uw buurman of buurvrouw om samen te gaan.
 • Zoekt u een maatje om samen naar een activiteit te gaan? Bel Handje Helpen 06-
 • Ook Mario van Dijk helpt u graag. U kunt hem bellen op 06- 16077338 of mailen via:
 • Zoekt u een vrijwillig budgetmaatje om uw administratie op orde te brengen of houden? Bel: 06- 20136091 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitgelichte activiteiten

Samen eten

Lekker eten met elkaar is gezellig en u leert weer nieuwe mensen kennen. Zowel in de Hoornhofzaal in Maarssenbroek als in de Vondel in Maarssen wordt er twee keer per maand samen gegeten. De maal­tijden bestaan uit een 2- of een 3-gangen menu. Aan sommige maaltijden wordt een smakelijk thema ge­koppeld. De details vindt u in dit boekje onder de dinsdag en de woensdag.

Mini Biep het Boekenspoor

Heerlijk lezen in de zomer met De Mini Biep! Like de Facebookgroep ‘Boekenspoor’ en blijf op de hoogte

van de leukste boeken. De boeken kun je vervolgens lenen bij Petra van Bemmel, Fazantenkamp nr. 910.

Bewegen is gezond!

In dit boekje zijn diverse leuke sport- en spelactiviteiten te vinden. Een greep uit het aanbod:

samen wandelen, gym in het water, yoga, bowlen, biljarten, Tai Chi en koersbal.

Werkloos geworden?

Wekelijkse bijeenkomsten om elkaar te motiveren en steunen. Even niet het idee hebben dat je er alleen voor staat. Lijkt je dit ook een goed idee en wil je meehelpen om dit van de grond te krijgen? Mail naar Tineke de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./">Vries: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-28502652

Kom Erbij

Wij nodigen u of uw organisatie uit om ook zelf iets te organiseren. Bijvoorbeeld een gratis KOM ERBIJ proefles of kennismakingsworkshop. Of gewoon een gezellige activiteit in de wijk. Alles is mogelijk, van klein tot groot. Wij horen het graag! Neem contact op met Leonie de Vries (opbouwwerker): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit boekje wordt elk kwartaal opnieuw uitgebracht.

Met elkaar............... goed voor elkaar!

KomErbij! is een initiatief gedragen door veel Maarssense Maatschappelijke organisaties: Wijkcommissie Fazantenkamp, Maria Dommer, de Werkspecht, De Zonnenbloem, het Seniorennetwerk, Buurtzorg Jong, de Ark, De Skeelerronde, Welzijn Stichtse Vecht, De Kamelerie, de Reiger, het MEC, RTV Stichtse Vecht, Handje Helpen, Bibliotheek Maarssenbroek onderdeel van AVV, JC Second Base.


Hits: 47 0 reacties
0
Doorgaan met lezen

Geplaatst door op in Nieuws wijkcommissie

b2ap3_thumbnail_IMG_3082.JPGb2ap3_thumbnail_IMG_3083.JPG

Hits: 49 0 reacties
0

Geplaatst door op in Nieuws wijkbeheerder

Uitrol speelbeleid Zwanenkamp

Op www.stichtsevecht.nl/spelen is de planning van de uitrol van het Speelbeleid voor 2017 geplaatst. In deze planning is aangegeven dat de wijk Zwanenkamp in 2017 aan de beurt is.

We willen met u en uw kinderen in overleg over de herinrichting van de speelplekken in Zwanenkamp. Met uw input worden er ontwerpen per speelplek uitgewerkt. De herinrichting van de speelplekken voeren we in het najaar uit.

Inloopbijeenkomst op 7 juni

De gemeente en de wijkcommissie willen u, ouders en kinderen, uitnodigen voor 7 juni van 17:30 uur tot 19:00 op Zebraspoor 253A.

Wilt u bijdragen aan het opzetten van een herinrichtingsplan voor de (speel)plekken nabij huisnummers 822, 287 en het trapveld in het park, kom dan radar het overleg. Neem de ideeën 'van u en uw kind(eren) mee!

822                                                               287

Trapveld

Er is gekozen voor drie bijeenkomsten vanwege het totaal aantal inwoners van Zwanenkamp. We willen u de gelegenheid geven mee te denken over de speelplek bij u in de buurt.

U kunt ook uw wensen en ideeën achterlaten middels de enquête, goo.gl/tfu7OP.

Het verspreidingsgebied is Zwanenkamp 248 tot en met 303, Zwanenkamp 346 tot en met 399 en Zwanenkamp 740 tot en met 942.


 

Telefoonnummer: 14 0346                                         Website: www.stichtsevecht.nl

Postadres: Postbus 1212, 3600 BE Maarssen           Twitter: ©stichtsevecht

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                      Facebook: www.facebook.com/gemeente.stichtsevecht

Hits: 46 0 reacties
0

Geplaatst door op in Nieuws wijkcommissie

Vrijdagavond 26 mei is er brand uitgebroken in de St Franciscusschool in Zwanenkamp. De brandweer was snel ter plekke en voortkwam erger.

 
Op vragen van de wijkcommissie zwanenkamp wat er zich precies gebeurt was werd door de politie geen reactie gegeven, dit in tegenstelling tot vragen van anderen die ter plaatsen waren. Bijzonder teleurstellend.
 
De wijkcommissie.
Hits: 69 0 reacties
0

Geplaatst door op in Nieuws wijkbeheerder

Uitrol speelbeleid Zwanenkamp

 

Op www.stichtsevecht.nl/spelen is de planning van de uitrol van het Speelbeleid voor 2017 geplaatst. In deze planning is aangegeven dat de wijk Zwanenkamp in 2017 aan de beurt is.

Inloopbijeenkomst op 31 mei

De gemeente en de wijkcommissie willen u, ouders en kinderen, uitnodigen voor 31 mei van 17:30 uur tot 19:00 op Zebraspoor 253A.

Wilt u bijdragen aan het opzetten van een herinrichtingsplan voor de (speel)plekken nabij huisnummers 1130, 1204, 287 en het trapveld in het park, kom dan naar het overleg. Neem de ideeën van u en uw kind(eren) mee!

1130                                                      1204                                                        

Trapveld                                      287

Er is gekozen voor drie bijeenkomsten vanwege het totaal aantal inwoners van Zwanenkamp en dat u (veelal) mee wil denken over de speelplek bij u in de buurt.

U kunt ook uw wensen en ideeën achterlaten middels de enquête,

goo.gl/LjoNUq.

 

Het verspreidingsgebied is Zwanenkamp 1037 tot en met 1305 en 1333.

 

Het gaat bij deze 1e inloopmiddag om de speeltuintjes bij de huisnummers 1130, 1204, 287 en het trapveldje in het park naast OSM.De locatie is de Willem v Hoornhof in Zebraspoor op woensdag 31 mei.
Hits: 44 0 reacties
0

Voorlichtingsbijeenkomsten ‘Veiligheid in en om het huis’ voor ouderen

Veiligheid is voor veel ouderen een belangrijk onderwerp. Veiligheid is van belang om prettig te kunnen leven. U kunt zelf veel doen om uw gevoel van veiligheid te vergroten. Samen met Veilig Thuis Utrecht, de brandweer, Unlocked, de Seniorenraad en Welzijn Stichtse Vecht organiseert gemeente Stichtse Vecht meerdere voorlichtingsbijeenkomsten voor senioren. De eerste voorlichtingsbijeenkomsten gaan over ‘Veiligheid in en om het huis’. Brandpreventie en inbraakpreventie staan daarin centraal. Deze bijeenkomst vindt op 11 mei in Breukelen plaats en op 15 mei in Maarssenbroek.

Het thema ‘Veiligheid en financiën’. vindt een week later plaats, op 18 mei in Breukelen en 22 mei in Maarssenbroek. De bijeenkomsten zijn van 14.00-16.00 uur.

Een woningbrand of inbraak overkomt mij niet”
Dat denken veel mensen
……. Maar toch krijgt de brandweer en de politie jaarlijks duizenden meldingen van brand of inbraak. Gelukkig kunnen mensen zelf veel doen om hun huis veiliger te maken. Uit onderzoek blijkt dat ouderen vaker te maken krijgen met brand en inbraak en daarbij een groter risico lopen. Bewust worden en voorkomen is van belang.

Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst, die door de brandweer wordt verzorgd, wordt ingegaan op vragen als: Hoe kan ik veilig koken? Wat is koolmonoxide en waar let ik op met elektriciteit? Maar ook wat doe ik als het mis gaat? U kunt meer doen dan u denkt. Zo wordt ook aandacht besteed aan onder meer het gebruik van preventieve middelen om brand te voorkomen en natuurlijk het maken van een vluchtplan indien men toch in een brandgevaarlijke situatie terecht komt.

In het tweede deel van de presentatie wordt ingegaan op: Is het sluitwerk van uw woning wel goed? Waar letten dieven op? Heeft u waardevolle spullen goed opgeborgen? De brandweer en Unlocked (inbraakpreventie) geven praktische tips voor het creëren van een veilig huis. Aansluitend is er nog gelegenheid tot het stellen van individuele vragen.

Regel uw financiële zaken

Tijdens de tweede themabijeenkomst staan veiligheid en financiën centraal. Het is altijd goed om tijdig over financiële zaken na te denken en te weten hoe u de risico’s kunt beperken. Wat gebeurt er met uw geld als u het niet meer zelf kunt beheren, geeft u dan uw pinpasje mee? Heeft u een levenstestament? Daarin legt u vast wie mag beslissen over uw geld, uw woning of medische behandelingen als u daar zelf door ziekte niet meer toe in staat bent. Liggen uw sieraden in het zicht? Dit zijn vragen die aan de orde komen, maar er komt nog veel meer aan bod. Tijdens de informatiebijeenkomsten krijgt u informatie en praktische tips om zo lang mogelijk regie te houden op uw geldzaken. Ook bij deze bijeenkomst er gelegenheid om vragen te stellen.

Voor iedere deelnemer staat een gratis kopje koffie of thee klaar en is er na afloop foldermateriaal en een presentje beschikbaar.

Wanneer en waar?

Hieronder vindt u de data, tijd en locatie van de bijeenkomsten

Brandpreventie en inbraakpreventie:

Donderdag 11 mei : het Trefpunt, het Heijcop 2 (1e etage) Breukelen

Maandag 15 mei : De Ark, Duivenkamp 844 Maarssenbroek

Veiligheid en financiën:

18 mei : het Trefpunt, het Heijcop 2 (1e etage) Breukelen

22 mei : De Ark, Duivenkamp 844 Maarssenbroek

Alle bijeenkomsten zijn van 14.00-16.00 uur.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Belangstellenden zijn van harte welkom. U hoeft zich niet aan te melden.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Boot, coördinator informatiebijeenkomsten van Welzijn Stichtse Vecht , telefoon: 0346-290710 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ouderen en Veiligheid


Veiligheid is voor veel ouderen een belangrijk onderwerp. Veiligheid is van belang om prettig te kunnen leven. U kunt veel doen om uw gevoel van veiligheid te vergroten. Samen met Veilig Thuis Utrecht, de brandweer, Unlocked, Welzijn Stichtse Vecht en de Seniorenraad organiseert gemeente Stichtse Vecht voorlichtingsbijeenkomsten voor senioren. De bijeenkomsten gaan over brandpreventie, inbraakpreventie en financiële veiligheid. Tijdens de informatiebijeenkomsten krijgt u informatie en praktische tips en u kunt vragen stellen.

Er staat een gratis kopje koffie of thee voor u klaar en voor iedere deelnemer is er na afloop een presentje.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Boot, coördinatie informatiebijeenkomsten van Welzijn Stichtse Vecht , telefoon: 0346-290710 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wanneer, waar en hoe laat?

Brandpreventie en inbraakpreventie van 14.00-16.00 uur:

11 mei : het Trefpunt, Heijcop 2 (1e etage), Breukelen

15 mei : de Ark, Duivenkamp 844, Maarssenbroek

Veiligheid en financiën van 14.00-16.00 uur:

18 mei : het Trefpunt, Heijcop 2 (1e etage), Breukelen

22 mei : de Ark, Duivenkamp 844, Maarssenbroek

U hoeft zich niet aan te melden en bent van harte welkom!

Hits: 46 0 reacties
0

Geplaatst door op in Nieuws wijkbeheerder

Herstel Superspeelspoor

Graag informeren wij u over de (voorbereidende) werkzaamheden voor het herstel van de hangbrug bij het Superspeelspoor in het Wijkpark

Aanleiding

Zoals u weet zijn in november 2 hangbruggen en het klimnet in

Superspeelspoor afgesloten, omdat er een onveilige situatie was ontstaan.

Woont u aan of in de
omgeving van
S...

Hits: 49 0 reacties
0
Doorgaan met lezen

Geplaatst door op in Nieuws wijkcommissie

KOM ERBIJ! IN

MAARSSENBROEK


Versie april, mei en juni 2017


Hits: 43 0 reacties
0
Doorgaan met lezen

Geplaatst door op in Nieuws wijkcommissie

Criminaliteit cijfers in Zwanenkamp.

Van de wijkagent hebben we de cijfers over 2016 ontvangen.

Deze cijfers gaan alleen over Zwanenkamp.

                       

 • woning inbraak: 2
 • poging tot inbraak:               1
 • meldingen overlast jeugd:   18
 • auto inbraak                       15
 • diefstal auto:                        1
 • vernieling auto:                    18
 • fietsendiefstal                       0
 • vandalisme                           3.

Goed politiewerk en meer oplettende inwoners, burgernet, WhatsApp, maar zeker ook de extra ogen en oren van het signalering team van Zwanenkamp hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de daling van het aantal woninginbraken. Ziet u een verdachte situatie? bel gelijk 112

De overlast door jongeren nam in 2016 af met 4.

Hoewel het aantal autoinbraken eerder een spectaculaire daling te zien gaf in 2013 (van 13 naar 2) is er nu weer een aanzienlijke stijging te zijn van 12 stuks t.o.v. 2014.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan de veiligheid in onze wijk? Geef u dan op voor het signaleringsteam van Zwanenkamp. Of loop gewoon een keertje mee.

De Wijkcommissie

Hits: 93 0 reacties
0
PERSBERICHT  
Datum: 8 maart 2017
Gemeenten blijven strijden voor gezondheid en leefbaarheid

De Ronde Venen en Stichtse Vecht verliezen zaak snelheidsverhoging A2

De Raad van State deed vandaag uitspraak in het hoger beroep van de gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen en een Maarssenbroekse wijkcommissie tegen de snelheidsverhoging van 100 naar 130 km per uur op de A2 tussen Maarssen en Holendrecht in de avond en nacht. Nadat zij het op essentiële punten niet eens waren met het eerdere vonnis van de rechter, is de zaak voorgelegd aan een hogere rechter. Deze rechter heeft het hoger beroep van de gemeenten ongegrond verklaard.

 

Wethouder Pieter de Groene van gemeente Stichtse Vecht: “De uitspraak is natuurlijk bijzonder teleurstellend voor tienduizenden inwoners van onze gemeenten. Wij vinden: afspraak is afspraak. Onder veel inwoners heerst het gevoel van onrechtvaardigheid. Hen werd in een prachtige folder met de titel ‘Beter en betrouwbaar’ een situatie voorgespiegeld, van 120 naar 100. Niet voor niets zijn afspraken gemaakt bij de wegverbreding op basis van milieuonderzoek. Het Rijk gaf daarin aan dat aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn, zoals de snelheidsverlaging van 120 naar 100 km per uur. Alleen zo bleven effecten op luchtkwaliteit, geluid en natuur aanvaardbaar. Al binnen 8 maanden werd er getornd aan de afspraken. De betrouwbaarheid in de overheid loopt daarmee onder inwoners een zware deuk op.

Wethouder David Moolenburgh van gemeente De Ronde Venen: “We zijn inderdaad teleurgesteld, maar geven niet op. De minister kiest voor minimale tijdswinst, wij nog steeds voor een schoner milieu en een gezond en langer leven. Tot slot vragen we ons af wat een paar minuten tijdswinst oplevert, vergeleken bij het tijdsverlies door dichtgeslipte afritten op de A2, bijvoorbeeld bij Vinkeveen. Logischerwijs zou de focus meer daar moeten liggen dan op harder rijden. Als de snelheid ook overdag verhoogd wordt, zullen we als gemeenten wederom bezwaar maken, conform de bijna unaniem door alle partijen aangenomen moties in beide gemeenteraden.”

Noot voor de redactie Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met:
Hits: 51 0 reacties
0
Foto gedeeld door op in Nieuws algemeen

b2ap3_thumbnail_Affiche-inloopmiddag-26-februari.jpg

Hits: 73 0 reacties
0

Geplaatst door op in Nieuws algemeen

PERSBERICHT Nummer 018 Datum: 16 februari 2017 Centraal leefbaarheidsbudget voor 2017 Gemeente voert initiatieven van bewoners uit Bewonersgroepen en individuele bewoners wordt jaarlijks de gelegenheid geboden om sociale en fysieke leefbaarheidinitiatieven in te dienen. Voor 2017 is een budget beschikbaar van € 160.000, het centraal leefbaarheidbudget. Hiervan is 2/3 bestemd voor fysieke initiatieven (€ 110.000) en 1/3 voor sociale initiatieven (€ 50.000). Het college van B&W heeft alle fysieke initiatieven beoordeeld en voor een bedrag van € 94.048,00 gehonoreerd. Daarnaast zijn er ook sociale initiatieven gehonoreerd voor een bedrag van € 10.200,00. Gehonoreerde fysieke voorstellen voor 2017 zijn bijvoorbeeld een bijenlint in Breukelen. Een bijenlint is een aaneenschakeling van publieke groenstroken waar een mengesel van bloemzaden ingezaaid wordt. Of de zwemtrap voor zwemmers bij de loswal in Loenen aan de Vecht. Diverse bewoners uit de verschillende kernen hebben in het kader van sociale initiatieven picknicktafels aangevraagd om ontmoeting in de wijk te stimuleren. Soms krijgen initiatiefnemers een startbudget, waarbij ze zelf verantwoordelijk zijn voor het resterende bedrag. Om het resterende bedrag bij elkaar te krijgen kunnen zij zich richten op sponsoring, crowdfunding en andere acties. Bewonersorganisaties en inwoners konden tot 1 oktober 2016 aanvragen doen in het kader van het centraal leefbaarheidbudget. Sociale initiatieven kunnen het hele jaar door ingediend worden. Wethouder Linda van Dort van Gebiedsgericht Werken. “In totaal zijn er 34 aanvragen voor fysieke en sociale initiatieven ingediend. Alle aanvragen hebben we beoordeeld op realiteit en haalbaarheid. Daarbij is gekeken of de initiatieven passen binnen het reguliere beleid, al dan niet betaald kunnen worden uit de reguliere begroting en uitgevoerd kunnen worden in het lopende jaar.” Nieuwe ideeën indienen Nieuwe ideeën om mensen bij elkaar te brengen (sociale leefbaarheidsinitiatieven) kunnen gedurende het gehele jaar ingediend worden. Denk aan een wijkfeest, kinderactiviteiten of een buurtsportdag. U kunt daarvoor het beste contact zoeken met de gebiedsregisseurs, dorpsraad of wijkcommissie. Noot voor de redactie, niet voor publicatie Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Bianca Lambriex, (0346) 25 42 20 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hits: 47 0 reacties
0

Geplaatst door op in Nieuws wijkbeheerder

Donderdag 16 februari is er een inloop gelegenheid over “Groen in de buurt” in het MEC (bij de kinderboerderij) van 16.00 uur tot 19,00 uur.

 

Zorgen dat ideeën van bewoners voor verrijking van het landschap, natuur in de buurt én de beleving daarvan tot uitvoer kunnen komen. Dat is Groen aan de Buurt. Landschap Erfgoed Utrecht, NMU en IVN willen daarvoor graag samenwerken met uw gemeente.

ACTIEF BURGERSCHAP EN BELEID

Mensen nemen steeds vaker initiatief om natuur in hun eigen buurt te ontwikkelen en beheren. Ook in uw gemeente zijn waarschijnlijk bewoners actief betrokken bij het versterken van natuur en de kwaliteit van de eigen leefomgeving. Op verschillende plekken, met verschillende werkwijzen en met verschillend resultaat wordt er volop ervaring opgedaan. Uit een verkenning van natuurorganisaties Landschap Erfgoed Utrecht, NMU en IVN onder gemeentebestuurders blijkt dat er behoefte is aan:

-       Leren van elkaars voorbeelden. Ook om initiatieven sneller tot resultaat te laten komen.

-       Het goed kunnen inspelen op bewonersinitiatieven.

GROEN AAN DE BUURT

Met Groen aan de Buurt gaan we:

-       Gemeenten ondersteunen bij het vertalen van wensen van bewoners naar succesvolle uitvoering.

-       Nieuwe bewonersinitiatieven op gang brengen en ondersteunen.

-       Uitwisseling organiseren tussen gemeenten op gezamenlijke thema’s.

HOE GAAN WE DAT DOEN?

In de komende 3 jaar gaan we aan de slag met:

 1. 1.Provinciaal Servicepunt Groen aan de Buurt

In afstemming met gemeenten en andere relevante organisaties richten we een digitaal serviceloket in waar bewonersinitiatieven én gemeenten praktische informatie kunnen vinden en elkaar (sneller) kunnen vinden. www.groenaandebuurt.nl

 1. 2.Opzetten lokale Groen aan de Buurt-netwerken

Op 8 plekken zetten we een lokaal Groen aan de Buurt-netwerk op. Een netwerk waarbinnen bewoners projecten initiëren en uitvoeren die de natuur en beleefbaarheid ervan versterken. Vanuit het programma is er een procesbegeleider die de processtappen organiseert. De gemeente heeft een faciliterende rol in het netwerk en ondersteunt waar mogelijk met kennis, netwerk, materiaal en financiering.

 1. 3.Kennis & ervaringen delen in het Groen aan de Buurt leernetwerk

We organiseren netwerk- en themabijeenkomsten waarin gemeenten, bewonersinitiatieven en andere organisaties, ervaringen, kansen en knelpunten kunnen delen. De kennis en ondersteuningsproducten zijn te zijner tijd te vinden op het Servicepunt.

WAAR ZIJN WE NAAR OP ZOEK?

-       Basisinformatie van alle gemeenten voor het Servicepunt: sleutelfiguren, mogelijkheden en ingangen
voor bewonersinitiatieven.

-       Gemeenten die met de Groen aan Buurt aanpak aan de slag willen om bewonersparticipatie in het
g...

Hits: 74 0 reacties
0
Doorgaan met lezen

Hoofd water- en gasleiding netwerk in Zwanenkamp,

Op 16 januari jl is er een bewonersavond gehouden in de Werkspecht voor bewoners uit de wijken Fazantenkamp, Zwanenkamp, Spechtenkamp, Antilopespoor, Kamelenspoor en Duivenkamp.

Het doel van deze bijeenkomst was om gezamenlijk naar de ontstane situatie aan de geluidswal Maarssenbroek te kijken en hierover in gesprek te gaan.

In de loop der jaren zijn er stukken (gemeente) groen tussen de geluidswal en de aangrenzende woningen door bewoners in gebruik genomen. Dit geldt ook voor een aantal groenpercelen elders in de wijk.

Omdat onder een aantal van deze percelen grenzend aan de geluidswal (hoofd) gas- en waterleidingen lopen wordt er nu gekeken hoe de situatie is. Vertegenwoordigers van netbeheerder Stedin en waterbedrijf Vitens hebben vervolgens uitgelegd waarom het van belang is dat hun leiding netwerk bereikbaar is en welke veiligheidsrisico’s er zijn.

Stedin en Vitens hebben aangegeven dat de leidingen zo’n 60 jaar meegaan. De leidingen zijn op dit moment zo’n 40 jaar oud.

Aan het eind van de avond zijn er een aantal oplossingen en zaken die de aandacht vragen genoteerd. Dit zijn onder andere:

 • Garandeer de veiligheid door goede afspraken over de toegankelijkheid van de leidingen voor onderhoud.
 • Regel het eigendomsrecht en de verdeling van kosten hiervan tussen de gemeente en woningeigenaren.
 • Verplaats de leidingen op het moment dat het nodig is.
 • Hoe wordt er om gegaan met bewoners van huurwoningen die een perceel groen in gebruik hebben genomen. (waar geen hoofdleidingen lopen). De gemeente gaat in gesprek met de woningbouwvereniging. Gevolg hiervan zou kunnen zijn dat de verhuurder een huurverhoging doorvoert of dat het perceel groen weer teruggegeven wordt aan de gemeente.

In totaal zijn er 4 bewonersavonden de komende periode. De input van de avonden zal worden gebruikt voor het opstellen van een uitvoeringsplan. De voorlopige planning ziet er als volgt uit:

 • Bewonersavonden 16 januari t/m 24 januari 2017.
 • Opstellen uitvoeringsplan 24 januari- 21 februari 2017.
 • Raadsinformatieavond 21 februari 2017.
 • Vaststelling Raad 4 april 2017.
 • Start uitvoeringsplan augustus 2017.

        

De wijkcommissie

Hits: 60 0 reacties

Geplaatst door op in Nieuws algemeen

KOM ERBIJ! IN

MAARSSENBROEK


Versie januari, februari en maart 2017


Hits: 91 0 reacties
0
Doorgaan met lezen

Geplaatst door op in Nieuws algemeen

Een overzicht van een aantal pagina’s met activiteiten die door “Kom erbij” georganiseerd worden in heel Maarssenbroek, waaronder ook in de Willen v Hoornhof in Zebraspoor. (makkelijk bereikbaar voor bewoners uit Zwanenkamp).

Kom-erbij-in-Maarssenbroek-4e-kwartaal-2016_20161211-153213_1.pdf

Hits: 68 0 reacties
0

Geplaatst door op in Nieuws algemeen
Hits: 53 0 reacties
0
Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator