LeefbaarheidWijkinrichting

Rondje status groenonderhoud

Overhangend groen langs de openbare weg, kan voor flinke overlast zorgen, vooral op stoepen en paden.

Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan wanneer overhangende takken en struiken het vrije uitzicht belemmeren.
In onze wijk wonen en komen ook mensen met een lichamelijke beperking, of slecht zicht, deze hebben hier veel last van. u bent als bewoner verantwoordelijk en aansprakelijk voor uw eigen groen.

Om problemen te voorkomen, graag groen dat over de stoep komt, snoeien. In geval van openbaar groen, graag een melding doen bij de gemeente.

Donderdag 14 juni heeft een vertegenwoordiger van de gemeente de staat van het groenonderhoud in de wijk beoordeeld. Na afloop was zijn uitspraak “dit lijkt nergens op”.

Hij heeft diverse foto’s gemaakt en gelijk een melding op Fixi gemaakt. Op deze App kun je als bewoner ook gewoon je klachten kwijt aan de gemeente.

Verder heeft hij toegezegd actie te gaan ondernemen maar dat het “natuurlijk” niet allemaal tegelijk kan. Wel zal het onkruid aangepakt worden en zal er stapsgewijs vervanging van bestaande struiken in de perkjes in de wijk plaats gaan vinden omdat veel oorspronkelijk geplante struiken dood zijn of gewoon overwoekerd door onkruid.

De bomen in de wijk vormen een apart probleem. Hierover zal de gemeente nog een bomenplan moeten maken want vervanging of verwijdering schijnt niet zomaar te kunnen tenzij een boom binnen de 2 meter van de erfgrens van een woning af staat en overlast geeft. (Dinsdag a.s zal de Pvda hierover vragen stellen in de Raad want dit probleem speelt in vrijwel alle wijken in Maarssenbroek).

Advies aan de bewoners; blijf uw klachten over het groen melden via Fixi!. Dat kan online of via de app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.