Leuk en interessantMededelingen

Ontmoetingsruimte behouden Update: nog niet.

Er was de laatste weken de nodige onrust over het voortbestaan van de ontmoetingsruimte van de Willem van Hoornhof in de Maarssenbroekse wijk Zebraspoor. De ruimte werd de afgelopen jaren in eerste instantie aan de bewoners en later ‘om niet’ (zonder tegenprestatie) aan Welzijn Stichtse Vecht beschikbaar gesteld. Portaal wilde van de ‘om niet’ regeling af en stelde een huurbedrag van € 1.500,00 per maand aan Welzijn Stichtse Vecht voor. Deze stichting wordt financieel ondersteund door de gemeente Stichtse Vecht. De stichting gaf aan de voorgestelde huur niet te kunnen betalen. Voor Portaal was dat de reden om de ‘om niet’ huurovereenkomst per 1 oktober te beëindigen. Inmiddels zijn partijen om de tafel gaat zitten en heeft Portaal een lagere huur voorgesteld die wel door Welzijn Stichtse Vecht betaald kan worden. Daarmee zijn partijen onderling in overeenkomst gekomen en is de ontmoetingsruimte van de Willem van Hoornhof gered.

Update

Wederom onrust
Verrassend was dan ook het gezamenlijke verzoek van Welzijn Stichtse Vecht en Portaal tot rectificatie van eerdere berichtgeving: ‘Portaal en Welzijn Stichtse Vecht hebben kennis genomen van de berichtgeving met betrekking tot de verhuur recreatieruimte Willem van Hoornhof. Zowel Portaal als Welzijn Stichtse Vecht willen hierbij aangeven dat de berichtgeving onjuist is. Portaal en Welzijn Stichtse Vecht zijn nog met elkaar in gesprek. Deze gesprekken verlopen constructief en beide partijen hebben de wil er samen uit te komen. Dit heeft echter tijd nodig.’ Wethouder Veneklaas in een interne mail: ‘Die gesprekken zijn nog niet helemaal afgerond wegens vakantie, maar zijn op zich hoopgevend. Dus geen paniek! Er wordt gewerkt aan een oplossing.’ Portaal laat nu weten dat de eerdere berichtgeving berust op een intern misverstand. Portaal: ‘Dat we er al uit zijn berust op intern misverstand. Het was nog niet zo ver. Namens Portaal excuus voor de verwarring. Maar we gaan er zeker uitkomen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.