LeefbaarheidMededelingenWijkinrichting

Start petitie door bewoners

Wij ontvingen onderstaande tekst van een bewoner van Zwanenkamp.

De gemeente Stichtse Vecht heeft haar huisadvocaat de opdracht verleent om namens de gemeente een procedure te starten tot beëindiging van vier van de vijf woonwagenstandplaatsen in de Maarssenbroekse wijk Zwanenkamp (huisnr. 540 + 542 + 634 + 635).

Het feit dat er bijna 2 jaar geleden een officiële waarschuwing is gegeven is de reden dat de gemeente nu pas na 2 jaar de huurovereenkomsten wil beëindigen voor alle woonwagens. Deze mensen wonen hier al meer dan 30 jaar en hebben door de jaren heen alles opgebouwd. Zij kunnen toch niet zo op straat gezet worden.

De gemeente wil op de locatie van het voormalige dierenhotel bij de Haarrijn sociale huurwoningen bouwen. De kans is vrij groot dat ook statushouders er gehuisvest worden. Als de woonwagens weg zijn is er meer ruimte beschikbaar om te bouwen.

Wij hebben geen enkele vorm van overlast van deze buren en zitten niet te wachten op het bouwen van nog meer woningen in Zwanenkamp.

Daarom word er komende week een petitie gestart, zodat de medebewoners van Zwanenkamp een handtekening kunnen zetten. Om ervoor te zorgen dat onze buren kunnen blijven wonen waar ze nu wonen.

Alvast heel erg bedankt voor de hulp, tijd en moeite.

Met vriendelijke groet,

Miranda Heijmans

2 gedachten over “Start petitie door bewoners

  1. Ik ben het helemaal eens met de stelling dat de woonwagens moeten blijven. Deze mensen wonen hier al heel lang en het kan gewoon niet om ze te laten verhuizen. Op woningbouw zitten wel zeker niet te wachten. Het is hier al druk genoeg. En een beetje groen hebben we hard nodig!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.