LeefbaarheidMededelingenWijkcommissieWijkinrichting

Woonwagens rechtzaak

Gemeente verliest rechtszaak tegen woonwagens in Zwanenkamp.

Alweer geruime tijd geleden heeft de gemeente een rechtszaak aangespannen tegen de woonwagens in Zwanenkamp. De gemeente wilde na ruim 30 jaar de huurovereenkomst van de standplaatsen beëindigen. Dat is dus niet gelukt.

 De woonwagenbewoners zijn maar wat blij met deze uitspraak van de rechter want dit verwacht je niet na zoveel jaar. De afgelopen 2 jaar speelde deze zaak en u kunt zich voorstellen wat dit met de bewoners gedaan heeft om al die tijd in onzekerheid te moeten leven.

De vreugde was dan ook groot toen 9 mei jl. het verlossende bericht van de advocaat binnen kwam. (de gemeente heeft echter nog wel een hoger beroep mogelijkheid de komende 3 maanden)

Intussen had een bewoner in de wijk een petitie gestart in de wijk om de woonwagenbewoners niet alleen een hart onder de riem de steken maar ook om de gemeente te laten zie hoe de overige bewoners van Zwanenkamp hierover denken. Deze petitie om de woonwagenbewoners te behouden in Zwanenkamp werd door 300 bewoners ondertekend ! Dat zegt genoeg toch?

Achterliggende gedachte bij veel bewoners in de wijk was dat de gemeente deze actie nu pas, na zoveel jaar ondernomen heeft om zo meer ruimte te creëren voor de bouwplannen die de gemeente heeft op de locatie van het voormalige dierenhotel wat grenst aan de de locatie van de woonwagens.

De bewoners van Zwanenkamp zijn hier nog steeds fel tegen, Dat blijkt ook uit het aantal reacties van bewoners van Zwanenkamp die de petitie tegen deze bouw ondertekend hebben nl 248 bewoners.

Zwanenkamp wordt hiermee de dumpplek van Maarssenbroek want de 30 appartementen die de gemeente daar wil bouwen zijn allemaal bestemd voor statushouders en maatschappelijk probleem gevallen.

Dit kan nooit de bedoeling zijn met zoveel grootschalige bouwplannen elders in de gemeente. Maar ja , de gemeente wil niet luisteren naar zijn bewoners en Zwanenkamp heeft ook geen wethouder in de wijk wonen want dan was het bouwplan snel van tafel, toch?

Theo Kok
Wijkcommissie Zwanenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.