MededelingenWijkinrichting

Woningbouw Zwanenkamp

Nu nog een groot verwilderd groen vlak aan de buitenkant van Zwanenkamp vlak bij het Amsterdam-Rijnkanaal, maar straks een aanvulling van de Maarssenbroekse wijk met woningen.

Bijna 2 jaar geleden was er veel ophef in de wijk, toen er zonder overleg met bewoners een plan lag voor 30 appartementen met sociale huur en dat zou dan door Portaal gebouwd worden. Een deel van de woningen zou naar statushouders en beschermd wonen gaan, de magic mix, zoals de gemeente dat noemde. Dat plan is stilletjes van tafel gehaald, maar de locatie is nog steeds in beeld voor woningbouw, zo laat de gemeente desgevraagd weten.

‘Medio maart heeft Portaal, na het onderzoeken van meerdere planvarianten, aangegeven dat een plan met 100% sociale woningbouw financieel niet haalbaar is. De gemeente wil daarom een nieuw plan uitwerken voor deze locatie’, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

‘Voordat daarmee wordt gestart, benaderen we eerst de directe omgeving zodat zij hun wensen voor dit gebied kunnen aangeven. Die nemen we mee in het nieuwe plan. Hiervoor zijn de voorbereidingen gestart. Het is dus nu nog niet bekend of in dit plan ook woningen komen voor statushouders of mensen die in aanmerking komen voor maatschappelijke opvang of een beschermdwonen
plek. Als deze doelgroepen hier komen wonen gaat het altijd om een combinatie van ’vragende’ inwoners en ‘dragende’ inwoners. En dit in overleg met de omwonenden en de mensen die er in de toekomst mogelijk gaan wonen.’

Bron: VAR nieuws

2 gedachten over “Woningbouw Zwanenkamp

  1. Dit “plan” bestaat al jaren. Vanaf het moment dat de spoorlijn utrecht – amsterdam is verbreed is hier op het spoor al rekening mee gehouden om aan de noordkant van maarssenbroek een extra halte te kunnen creëren. Zo bijzonder is dit dus niet? Wat wel bijzonder is dat de gemeente stichtse vecht dit zolang onder de pet heeft weten te behouden. Na behoorlijk wat tegengas op het plan om een blok woningen te gaan bouwen voor kansloze komt dan nu ineens dit plan uit de hoge hoed tevoorschijn. Ik ben benieuwd hoeveel draagvlak dan hier wel/niet voor zal zijn. Hopelijk worden de huidige en aangelegen wijkbewoners hier wel in meegenomen en denk men in de gemeente wel 2x na voor ze dit plan net zo gaan aanpakken als bij Boomstede. We kennen dit principe inmiddels, gewoon beginnen en dan maar zien hoeveel tegenstand er komt en dan uiteindelijk niet meer terug kunnen vanwege de gemaakte kosten. Ik wens de gemeente stichtse vecht veel wijsheid en beraad.

  2. Ik ben ontzettend benieuwd hoe ze gaan inventariseren wat de omwonende hierin willen/verwachten.
    Zou toch fijn zijn het gevoel te hebben (als het dan toch moet/doorgaat) inspraak te hebben en te mogen meedenken. Het is tenslotte onze leefomgeving.
    + dat ik vind dat er voor deze plannen niemand moet wijken, zoals eerder wel werd gesproken dat de mensen in de woonwagens plaats moeten maken voor deze woningen. Dit kan je niet maken, deze mensen wonen daar al vanaf het begin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.