Veiligheid

Buurtpreventie
Als inwoner van Zwanenkamp kunt u een bijdrage leveren aan de veiligheid in uw omgeving. Bijvoorbeeld door preventiemaatregelen te nemen, deelnemer te worden van Burgernet of aan te sluiten bij een buurtsignaleringsteam. Veiligheid is tenslotte niet alleen een zaak van politie, gemeente en woningcorporaties.

WhatsApp-groepen

Steeds meer buurtbewoners gebruiken een WhatsApp-groep om hun buurt of wijk veiliger te maken. Via deze groep wijzen ze elkaar op verdachte situaties in de buurt. Bij een verdachte situatie wordt de politie ingeschakeld. Ook in Stichtse Vecht zijn verschillende groepen actief. Er is een grote groep voor Maarssenbroek.

Kijk op www.buurtpreventiestichtsevecht.nl voor informatie of aanmelden.

Buurtsignaleringsteam

Leden van een buurtsignaleringsteam lopen met minimaal 3 personen ‘s avonds en ‘s nachts rond in Zwanenkamp. Behalve signaleren hebben ze ook tot taak mensen veiligheidstips te geven of gebreken in de openbare ruimte door te spelen naar de gemeente. Het buurtsignaleringsteam herkent u aan hun reflecterende kleding met de opdruk Signaleringsteam.

Aanmelden bij het signaleringsteam:
Meld u zich aan via het contactformulier of stuur een e-mail naar samenwerkenaanveiligheid@stichtsevecht.nl. U kunt zich ook aanmelden op de website www.buurtpreventiestichtsevecht.nl