Over het signaleringsteam

Het team

Wat doet een wijkcommissie zoal (helaas is deze niet meer actief) ?

De wijkcommissie onderhoud o.a. de contacten met de gemeente, maar is ook betrokken bij zaken zoals de spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht en de ontwikkeling van het nieuwe geluidsscherm aan de A2. Verder bewaakt de wijkcommissie de leefbaarheid in de wijk. Inmiddels hebben we weten te voorkomen dat de provincie vier windturbines gaat bouwen direct achter Zwanenkamp en gaat de KPN een andere locatie zoeken voor haar UMTS-mast, zijn we een 30 km zone geworden, verzorgen we de lampjes in de boom bij de entree van de wijk, hebben we aan de entree een vlaggenmast laten plaatsen en is er een camera geplaatst bij het winkelcentrum  enzovoort.

Ook zijn wij nauw betrokken bij het onderhoud van de wijk. Wilt u reageren op het onderhoud en komt u er met de gemeente naar uw gevoel niet uit? Laat een bericht achter op onze contactpagina.

Een belangrijk onderdeel van de wijkcommissie is het buurtsignaleringsteam. Sinds november 2004 is dit team actief en onderhoud het contacten met de politie en de wijkbeheerder van de gemeente. Een signaleringsteam is een actieve manier om de leefbaarheid, maar met name de veiligheid in de wijk te verbeteren. Leden van een signaleringsteam lopen op verschillende tijden en op verschillende dagen in verschillende samenstelling door de wijk. Zij vormen de ogen en oren van de politie en kunnen direct actie ondernemen als er zaken worden waargenomen die niet door de beugel kunnen. Verder wordt er gelet op het onderhoud in de wijk.
Zij hebben een directe verbinding met de politie. Uiteindelijk gaat hier een preventieve werking vanuit waardoor de veiligheid in de wijk, maar met name ook het veiligheidsgevoel bij de bewoners sterk toegenomen is.

Wij zoeken bewoners die af en toe wat tijd willen investeren in de wijkcommissie of het buurtsignaleringsteam, dus geef u op op de contactpagina.

Enquête
De conclusie van de laatste enquête, gehouden in september 2009, is dat het wonen in Zwanenkamp met een dikke voldoende van 7,3 wordt gewaardeerd. Wederom een kleine stijging t.o.v. 1999 en 2005, die respectievelijk werden beoordeeld met een 7,1 en een 7,2.